Care sunt conditiile de returnare?

Dacă părţile nu au convenit altfel, momentul încheierii contractului la distanţă îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de către consumator, referitor la comanda sa.

Potrivit prevederilor legale  “consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare de  la primirea produsului, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor”.

Consumatorul nu poate denunţa unilateral următoarele tipuri de contracte : “care prin natura lor se pot degrada ori deteriora rapid”. Din această categorie fac parte plantele din clasa produselor: pomi fructiferi, arbuşti fructiferi, viţă de vie altoită, trandafiri, arbuşti ornamentali, arbori ornamentali, plante căţărătoare, magnolia, clematis, bulbi. Acestea se pot denunţa în termen de 48 de ore de la primirea lor, şi vor fi returnate vânzătorului pe cheltuiala proprie în forma lor originală, despachetate doar din colet nu şi din ambalajul propriu.

Eventualele reclamaţii se primesc doar în scris la [email protected] sau la B-dul Brașovului. Nr. 80, Săcele 505600, Brașov.

Lasă un răspuns