1. INFORMAŢII GENERALE

1.1Termenii și condițiile sunt necesare pentru a utiliza site-ul magazinului online al companiei Yurta Prod. Finalizând comenzi pe webshopul Yurta, sunteți de acord cu termenii și condițiile în vigoare la data cumpărării.

1.2 Pentru plasarea comenzilor pe https://www.yurta.ro/shop/ trebuie să aveți vârsta de minim optsprezece ani. Dacă aveţi mai puţin de optsprezece ani, utilizarea site-ului Yurta şi/sau plasarea comenzilor, se pot realiza cu acordul şi sub supravegherea unui părinte sau a persoanei în custodia căreia vă aflaţi. Dacă nu îndepliniți aceste condiții, vă rugăm să nu dați curs plasării unei comenzi.

2 Informații referitoare la produse, ACHIZIŢIE ŞI LIVRARE

2.1 Informațiile cu privire la produse, cantitate, preţ şi costuri de livrare sunt prevăzute pe site-ul nostru, în formularul de comandă sau pe pagina de comandă. Imaginile de pe site-ul web și din catalogul specific sunt cu titlu de prezentare al plantelor la maturitate deplină și sunt în general exacte, însă pot apărea diferențe minore de culoare, formă şi dimensiune, în funcție de condițiile de creștere.

2.2 Acceptarea comenzii dvs. şi încheierea contractului între dvs. şi Yurta se va realiza la transmiterea către dvs. a bunurilor comandate, excepție făcând situația în care Yurta vă informează că nu este acceptată comanda dvs sau că aţi anulat-o. Yurta îşi rezervă dreptul de a refuza orice comandă, la alegerea sa, dacă consideră că este necesar.

2.3 Aveţi dreptul de a returna produsele într-un termen de până la 14 zile de la data primirii produselor, dacă ele au fost deterioarate sau dacă nu corespund comenzii plasate. În acest caz, vă rugăm să notificaţi departamentul de Asistență și Reclamații în maxim 3 zile calendaristice de la preluarea comenzii, completând formularul de reclamație, afișat pe site: https://www.yurta.ro/reclamatii/.

Pentru constatarea problemelor sesizate, produsul se returnează exclusiv cu ambalajul original, cu pașaportul fitosanitar și o copie a facturii originale, către Yurta, la adresa menţionată la expeditor și în factură, iar Yurta va schimba produsele deteriorate ori în lipsa acestora va transfera înapoi banii pe un cont bancar solicitat în formularul de reclamație.

Este responsabilitatea clientului să suporte cheltuielile de ambalare și de expediere către noi, prin curier. Clientul are obligația să împacheteze produsele returnate astfel încât ca ele să nu suporte deteriorări în timpul livrării.

Pentru comenzile plătite cu cardul, suma va fi returnată pe acelaşi card folosit la tranzacţionare, în decurs de maxim 30 zile de la acceptarea returului iar clientul va fi anunțat prin e-mail privind aprobarea solicitării. 

Pentru anularea comenzilor plătite cu cardul se va percepe un tarif de 15% din valoarea comenzii, sumă aferentă comisioanelor de transfer bancar.

2.4 Atunci când plasaţi o comandă pentru a achiziţiona produse de la Yurta, veţi primi un e-mail de confirmare a comenzii, împreună cu numărul de înregistrare a acesteia. Doar atunci, înregistrarea comenzii va fi considerată completă.

2.5 Yurta va face toate eforturile pentru a vă livra comanda în momentul solicitat de dvs. Atunci când nu putem expedia o comandă în momentul solicitat de dvs., comanda respectivă va fi trimisă la o dată cât se poate de apropiată de cea solicitată, în măsura posibilităților.

2.6 Yurta va livra produsele la adresa pe care o precizaţi în comandă. Este important ca aceasta să fie menționată corect. Vă rugăm să fiţi precişi în legătură cu localitate în care doriţi să vă fie livrate produsele în cazul în care în momentul livrării nu vă aflați la adresa specificată. Yurta nu își asumă responsabilitatea pentru pierderile sau daunele aduse bunurilor după ce acestea au fost livrate conform cerințelor dvs.

2.7 Plantele, cu rădăcină ambalată trebuie plantate în maxim 20 zile după primire, ținând cont de condițiile meteo. În acest interval de timp, plantele trebuie păstrate în condiții optime, la o temperatură cuprinsă între 0-7 Celsius și în întuneric. Vă recomandăm să pregătiți solul pentru plantare, straturile de flori, ghivecele sau jardinierele dinainte sau imediat după primirea comenzii.

2.8 Livrarea este disponibilă doar în România, prin serviciul de curierat rapid DPD.

2.9 Clientul nu mai poate aduce modificări comenzii fie că sunt schimbări de produse ori anularea acesteia, după ce comanda a ajuns în procesul de împachetare. Modificările sunt posibile numai dacă sunt solicitate înainte de împachetare. Informații cu privire la stadiul comenzii se vor primi la cererea clientului prin e-mail [email protected] sau telefonic 0722113531.

 3. PREŢURI ȘI PLATA COMENZII

3.1 Preţurile cotate sunt în monedă locală şi sunt exacte în momentul publicării. Dacă prețurile produselor se schimbă, comanda dumneavoastră va fi facturată cu prețurile indicate pe site în momentul plasării comenzii

3.2 Yurta poate refuza o comandă dacă livrările anterioare nu au fost plătite.

3.3 Toate preţurile afișate sunt fără taxa de împachetare şi expediere şi includ TVA în cota curentă, 9% pentru seminţe şi material săditor, 5% pentru cărți de grădinărit, respectiv 19% pentru sere, accesorii de gărdinărit, diverse substanțe chimice folosite în grădinărit, și taxa de livrare, atunci când este cazul. Yurta garantează că nu va exista nici o creştere a preţurilor menţionate în magazinul online sau oferte la comenzi primite în timpul perioadei de valabilitate a ofertelor de pe website.

3.4 Dacă, dintr-o eroare tehnică, din cauza probelemelor de soft, tarifele produselor au fost stabilite în mod incorect, fie la nivelul unităţii fie prin activarea unei promoţii, Yurta nu va fi obligată să vă livreze produsul (produsele) respectiv(e) la preţul inexact. În aceste condiții, Yurta vă poate notifica în legătură cu preţul corect şi vă poate solicita să confirmaţi sau să refuzaţi comanda pentru produsul (produsele) respectiv(e).

3.5 Yurta acceptă plata pentru produse, cash la livrare,la curier sau la preluarea comezii din depozitul magazinului online, din 505600 Săcele, B-dul Brașovului, Nr 150, jud. Brașov, România sau prin card online, prin aplicația mobilpay.

4. GARANŢIA

4.1 Yurta oferă garanţie asupra produselor livrate, după cum urmează:

4.1.1. Materialul săditor Yurta este crescut cu maximă atenţie, plantele fiind sănătoase, prevăzute cu pașaport fitosanitar, care asigură libera circulație a plantelor și interzice circulația organismelor de carantină pe teritoriul U.E.

4.1.2 Produsele complementare, respectiv serele de grădină au un termen specific de garanție, care este 12 luni pentru folia serei , 24 luni pentru structură din oțel galvanizat și 12 luni pentru structură din oțel vopsit și îmbinare din plastic.

Durata medie de utilizare: 2 ani pentru folia serei, 10 ani pentru structură din oțel galvanizat și 2 ani pentru structură din oțel vopsit și îmbinare din plastic

4.2 Nici o reclamaţie nu poate fi făcută în baza prezentei garanţii:

în cazul deteriorării rezultate din neglijență sau tratarea necorespunzătoare intenţionată, sau de pe urma condiţiilor meteo extreme (grindină, vijelii, secetă prelungită sau ger puternic, peste/sub limita de rezistenţă la temperaturi extreme);

dacă produsul nu este folosit sau întreţinut corespunzător;

 5. RISCURI

5.1 Riscul de deteriorare sau pierdere a produselor vă revine dvs. din momentul recepționării comenzii sau dacă nu preluaţi livrarea în momentul convenit. Yurta nu își asumă responsabilitatea pentru nici o pierdere sau deteriorare adusă produselor după ce au fost livrate în conformitate cu cerințele specificate de dvs.

5.2 Veţi intra în posesia produselor după ce acestea au fost livrate şi în momentul în care Yurta a încasat suma de plată integral. Curierul rapid nu acceptă deschiderea coletului și verificarea produselor livrate înainte de plata acestora.

 6. RESPONSABILITATE

În funcţie de aplicarea legii în vigoare, responsabilitatea Yurta pentru toate efectele, inclusiv pierderea ca urmare a încălcării acestor termeni şi condiţii sau dacă produsul furnizat este în orice mod nesatisfăcător, se va limita la maximum:

a. valoarea plătită de client către Yurta;

b. costul de returnare a oricăror bunuri nesatisfăcătoare către Yurta.

7. LIMITAREA RESPONSABILITĂŢII ASUPRA WEBSITE-ULUI

7.1 Yurta are dreptul de a modifica descrierea produselor, de actualiza informațiile de pe pagina produselor sau de a schimba pozele produselor în orice moment, fără notificarea asupra acestui fapt.

7.2 Yurta nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru conţinutul altor site-uri web, ale căror link-uri sunt prezente pe platforma magazinului online.

8. POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Prin prisma modificării legislației aduse de Regulamentul General pentru Protecția Datelor nr. 679/2016 (GDPR), vă informăm că am actualizat politica Yurta Prod privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.

Prelucrăm datele dvs. personale (date legate de comenzi și tranzacții, date de identificare, date pe care ni le oferiți sau pe care le primim în virtutea legii sau a contractului cu scopul de a vă putea livra produse și servicii) – în general pentru furnizarea de bunuri și servicii, pentru a interacționa cu dvs., pentru a vă transmite cu acordul dvs. detalii despre activitatea, produsele și promoțiile noastre.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului in care prelucram datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate și va vom informa despre modificarea acesteia. În situația eventualelor modificări în ceea ce privește drepturile dumneavoastră, vă vom solicita consimțământul pentru prelucrarea în continuare a datelor personale.

Prelucrarea datelor dvs. personale are loc:

1) în vederea încheierii și executării unui contract pe care l-ați încheiat cu noi, soluționarea reclamațiilor și a solicitărilor din partea clienților, inclusiv aspectele legate de comenzi, precum livrare, facturare, retur produse, soluționarea potențialelor litigii înaintate instanțelor, recuperarea creanțelor (prelucrarea în condițiile Art. 9 alin. (2) GDPR);

2) pentru a respecta o obligație legală, inclusiv, dar fără a se limita la comunicări sau raportări către autoritățile, instituțiile sau agențiile de stat sau guvernamentale abilitate;

3) dacă doriți să aplicați pentru unul din posturile vacante, pentru scopul recrutarii de personal;

4) în baza consimțământului dvs. pentru următoarele scopuri:

a) statistice, respectiv de marketing, newsletter, lead form, acțiuni de direct mailing, oferirea de produse și servicii, reclamă, marketing: direct mailing, campanii de sms;

b) prelucrări automate, inclusiv profilare;

Categoriile de destinatari către care se pot transmite datele personale colectate:

• autoritățile statului (inclusiv dar fără a se limita la autorități fiscale, autorități de protecție a consumatorilor, organele statului competențe în materie penală, etc.), ca urmare a unei obligații legale a Operatorului;

• furnizorii implicați în mod direct/indirect în furnizarea de bunuri și servicii.

• prestatori de servicii de marketing, cercetare de piață, studii de satisfacție clienți și alte servicii similare;

• instanțe judecătorești sau arbitrale, notari publici, avocați, executori judecătorești, birouri de traducători autorizați, alte servicii autorizate.

Stocarea datelor personale

Datele personale vor fi prelucrate cel puțin pe durata de valabilitate a contractului încheiat, precum și ulterior, pe durata necesară executării obligațiilor contractuale de către oricare dintre părți. Datele personale vor fi stocate atât timp cât este necesar pentru scopurile menționate mai sus sau pe o perioadă de timp prevăzută de dispozițiile legale, în conformitate cu politica noastră internă privind retenția datelor.

Dacă sunteți de acord cu prelucrarea în scop de marketing, datele personale colectate vor fi păstrate până când ne veți informa cu privire la retragerea consimțământului acordat în acest scop.

Odată cu intrarea în vigoare a GDPR în calitatea dvs. de client, aveți următoarele drepturi:

Dreptul la informare si acces

Aveți dreptul de a vi se comunica, la cerere, dacă datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate iar dacă da, aveți dreptul de a solicita accesarea acestora. Aveți dreptul de a obține o copie a datelor dvs. cu caracter personal prelucrate.

Dreptul la rectificare

Aveți dreptul de a obține din partea noastră rectificarea datelor dvs. cu caracter personal incorecte și puteți completa datele incomplete oricând veți considera necesar.

„Dreptul de a fi uitat” sau dreptul la ștergere

Aveți dreptul, în condițiile legii, să ne solicitați să vă ștergem datele cu caracter personal.

Dreptul la restricționare

Aveți dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal. În acest caz, datele pot fi marcate și pot fi prelucrate de noi doar în anumite scopuri.

Dreptul de a vă retrage consimțământul

Consimțământul poate fi retras în orice moment, atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal care vă privesc a fost efectuată pe baza consimțământului dumneavoastră.

Dreptul la restricționarea prelucrării

Presupune dreptul de a solicita și de a obține restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal care va privesc, în anumite circumstanțe, precum (i) dumneavoastră contestă exactitatea datelor, pe perioadă ce ne-ar permite verificarea exactității acelor date, (ii) datele dvs. au fost prelucrate ilegal, iar dvs. vă opuneți ștergerii acestora, solicitând restricționarea utilizării lor.

Dreptul la portabilitatea datelor

Aveți dreptul să primiți datele dvs. cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat, în format structurat, uzual și care poate fi identificat de aparate și aveți dreptul de a transmite aceste date unei alte entități, fără obiecții din partea noastra.

Dreptul de opoziție

Aveți dreptul să vă opuneți oricând, față de prelucrarea de către noi a datelor dvs. cu caracter personal, în special în scop de marketing direct; puteți sa solicitați să nu vă mai prelucrăm datele cu caracter personal în interesul nostru legitim. Dacă aveți și vă exercitați dreptul de a vă opune, nu vom mai prelucra datele dvs. cu caracter personal în scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune costuri. Acest drept poate fi invalidat în special dacă prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară pentru formalitățile aferente încheierii unui contract sau pentru îndeplinirea unui contract deja încheiat.

Dreptul de a depune o plângere la noi și/sau la autoritatea competență privind prelucrarea datelor.

Dreptul de a vă adresa justiției

Puteți să vă exercitați drepturile menționate mai sus prin formularea unei cereri în forma scrisă, datată și semnată, înaintată către:

Săcele, Str. Avram Iancu, Nr. 64, judetul Brasov

[email protected]

004 0268 273 039

În cerere vă rugăm să menționați dacă doriți ca informațiile să fie comunicate la o anumită adresa (poștală sau e-mail) care sa asigure ca veți primi personal informațiile. Vă rugăm să tine-ti cont ca, înainte de a da curs oricărei astfel de cereri, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea, pentru a ne asigura că solicitarea provine chiar din partea dvs.

9.DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

9.1 Nici o parte a acestui site web nu poate fi reprodusă mecanic, electronic, inclusiv prin fotocopiere sau prin orice alt mijloc, fără acordul scris prealabil al companiei Yurta sau al deţinătorului dreptului de autor.

9.2 Tot ce ține de nume, sigle, logo, slogan sau alte expresii pot reprezenta un brand comercial propriu sau al  unei alte persoane sau corporaţii. Orice utilizare neautorizată a mărcii comerciale este ilegală. Nu aveţi dreptul de a copia, reproduce, transmite și distribui sau să încadraţi, să exploataţi comercial sau să creaţi lucrări derivate din acest material sau conţinut şi nu veţi ajuta sau asista o terţă parte să facă acest lucru. Dacă sunteţi conştient de o astfel de distribuţie sau exploatare comercială, sunteţi de acord să notificaţi imediat Yurta.

 10. INFORMAŢII GENERALE

10.1 Dacă Yurta sau dvs. nu aplicaţi un drept conform prezenţilor termeni, această neîndeplinire nu va opri Yurta sau pe dvs. de la aplicarea altor drepturi sau aceluiaşi tip de drept într-o ocazie ulterioară.

10.2 În măsura în care orice prevedere a acestor termeni este găsită de orice instanţă sau autoritate competentă ca fiind invalidă, ilegală sau inaplicabilă în orice jurisdicţie, prevederea respectivă va fi considerată ca nefăcând parte din aceşti termeni şi nu va afecta valabilitatea, legalitatea sau aplicabilitatea prevederii respective în orice altă jurisdicţie.

10.3 Dacă sunteţi utilizator de persoană juridică sunteţi de acord să compensaţi Yurta şi/sau afiliaţii şi reprezentanţii săi, administratorii şi angajaţii imediat, la cerere, împotriva tuturor pretenţiilor, responsabilităţii, daunelor, costurilor şi cheltuielilor, inclusiv onorariile legale provenite din încălcarea acestor termeni şi condiţii de către dvs. sau orice responsabilităţi rezultate din utilizarea de către dvs. a site-ului Yurta.

11. Politica de cookie

Site-ul www.yurta.ro utilizează cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul.

Cookie-urile sunt mici fişiere de text ce pot fi utilizate de către site-urile web pentru a face utilizarea lor mai eficientă.

Legea stipulează că putem stoca cookie-uri pe dispozitivul dvs., în cazul în care ele sunt strict necesare pentru operarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea dvs.

Acest site utilizează diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de către servicii părţi terţe care apar pe paginile noastre.

Cookie-urile necesare vă ajută să creați un site web ușor de utilizat, permițând funcții de bază cum ar fi navigarea pe pagini și accesul în zonele securizate ale site-ului web. Site-ul web nu poate funcționa corect fără aceste cookie-uri.

Cookie-urile preferate permit unui site web să-și amintească informațiile care modifică modul în care se comportă sau arată site-ul web, cum ar fi limba preferată sau regiunea în care vă aflați.

Cookie-urile statistice ajută proprietarii site-urilor să înțeleagă modul în care vizitatorii interacționează cu site-urile web prin colectarea și raportarea informațiilor în mod anonim.

Cookie-urile de marketing sunt folosite pentru a urmări vizitatorii pe site-uri web. Intenția este de a afișa anunțuri relevante și angajate pentru utilizatorul individual și, prin urmare, mai valoroase pentru editori și agenți de publicitate terță parte.

Puteți, în orice moment, să modificați sau să vă retrageți acordul din Declarația privind modulele cookie de pe website-ul nostru.

 TERMENI ADIŢIONALI

1. Aceşti Termeni Adiţionali se aplică tuturor produselor furnizate de S.C.  Yurta Prod S.R.L., comercial: Yurta. S.C. Yurta Prod S.R.L. este înregistrată în România cu numărul J08/3515/1994, cod unic de înregistrare 6207047, atribut fiscal RO; sediul nostru social înregistrat este pe Bulevardul Brașovului nr. 80, Săcele, jud. Brașov, România.

Relații clienți: [email protected], https://www.yurta.ro/contact, https://www.yurta.ro/reclamatii/, 0722.11.35.31. Linia este deschisă în zilele lucrătoare, între orele 09:00 – 17:00.

2. Yurta acceptă plata pentru produse prin mai multe modalităţi:

  • Ramburs, la livrarea coletului.
  • Plată online, prin card bancar.

3. Plățile către Yurta trebuie să includă taxele de împachetare și expediere, în valoare de 26 lei pentru livrarea prin curier.

4. Termenul maxim de livrare a comenziilor este: 3-4 zile lucrătoare de la data plasării comenzii.