Coacăz negru Ribes nigrum - Yurta.ro

Coacăz negru Ribes nigrum

Coacăz negru
Ribes nigra
Livrare: prin Curier (26 lei/comanda) / ridicare personală
Plată: cu cardul / cash la livrare

20.00 lei

În stoc

Descriere

Forma: arbust de 1- 2 m înălţime, cu tulpini erecte, cenuşiu – negricioasă.

Frunzele: triunghiulari de 5 -10 cm lungime, palmat lobate, mate.
Florile: 3- 8 cm lungime, verzui la exterior şi roşiatice la interior, câte 5- 10 într-un racem.

Fructele: bace sferice, negre, glandulos punctate. Se culeg in luna iulie.

Cerinţe

Preferă soluri cu multă umiditate. Rezistent la ger şi îngheţuri. Suportă bine umbra. Nu este o plantă pretentioasă, nu necesită îngrijire specială, are creştere rapidă.

Utilizare

Conţin minerale si vitaminele A, B, şi C.
Medicina naturistă: este recomandat pentru cure de detoxifiere, facilitează digestia, stimulează funcţiile ficatului, indicat în tratamentul hepaticelor cronice, congestiei hepatice, ciroza hepatică, dischinezii biliare, stimulează buna funcţionare a organelor de evacuare.
Are efect astringent util în diaree şi dizenterii, astm bronşic, bronşite alergice, urticarie, rinite alergice, retinopatie diabetică, dermatoze, sindrome inflamatorii ale aparatului respirator, digestiv, urinar.

Modalităţi de consum

Se pot consuma fructele poaspete ori congelate, sau diferite preparate.

Dulceaţa de coacăz negru: sunt necesare 1kg coacăz, 1 kg zahăr, o cană de apă. Se fierbe sirop din apă şi zahăr, se adaugă fructe curăţate de ciorchini, şi se fierbe. Atenţie, fructele se fierb repede fiindcă conţin pectină.

Ceai (infuzie) din frunze de coacăz negru: peste două linguri de plante uscate se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă 10 – 15 minute, se strecoară şi se consumă câte o cană între mese.

Sirop de coacăz negru: sunt necesare 1kg fructe, 500ml apă şi 1 kg zahăr. Se zdrobesc fructele, se toarnă peste ele apa, se acoperă vasul şi se lasă timp de 24 ore. Se strecoară prin sită sau tifon. La fiecare litru de zeamă se pune 1kg de zahăr, se amestecă până se topeşte zahărul. Se pune în sticle, iar deasupra siropului un pic de conservant, după care se închide dopul. Se păstrează în locuri răcoroase.

Vin din coacăz negru: 1kg fructe, 2 l apă şi 1kg zahăr. Se zdrobesc fructele, se toarnă apa peste, se lasă 24 ore, se strecoară prin sită sau tifon, se pune zahărul şi se amestecă. Se păstrează în damigeană la loc răcoros, şi se lasă la fermentat. Vinul de coacăz se consumă câte 50 ml de 3 ori pe zi înainte de masă.

Informații suplimentare

Greutate 0.7 kg
Colectii

Farmacia naturii

Perioada de plantare

Repaus vegetativ (primăvara și toamna)

Distanta de plantare

1-2 m

Perioada de inflorire

Aprilie

Inaltime la maturitate

1-2 m

Conditii de lumina

Semi-umbră, Soare

Perioada de recoltare

Iulie

Marimea fructului

L-XL

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Coacăz negru Ribes nigrum”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×