Cheesecake cu afine - Yurta.ro

Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

Afinul este doar un arbust fructifer mic și stufos, dar ceea ce îl face popular sunt fructele sale de culoare albastru închis și cu gust dulce-acrișor. Afinele sunt renumite datorită întrebuințării lor multiple, atât în scopuri terapeutice cât și ca ingrediente preferate în bucătărie. Afinele se pot consuma proaspete sau gătite ca gemuri, siropuri sau prăjituri, cum ar fi cheescake-ul cu afine. Un desert ușor și delicios cu o rețetă simplă când suntem în criză de inspirație.

Ingrediente:

Blat:  

  • 400 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt

Cremă:        

  • 600 g brânză de vaci
  • 500 ml frișcă lichidă de gătit
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 2 lingurițe de agar-agar (sau gelatină)
  • 300 g afine proaspete sau congelate
  • esență de vanilie sau semințele de la o păstaie de vanilie

Jeleu:

  • 300 g afine proaspete sau congelate
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță agar-agar sau gelatină
  •  

Mod de preparare:

Tocăm sau radem biscuiții mărunt, apoi amestecăm cu untul cald sau topit. Ungem o formă de tort de 26 mm cu unt și așezăm amestecul, apăsând până se compactează într-un blat, ridicat pe peretele lateral al tăvii. Blatul astfel format îl dăm la cuptor cca 10 minute la foc mediu, pentru a se uniformiza. Trebuie răcit înainte de a trece la următoarea etapă.

Pentru cremă, amestecăm brânza de vaci cu frișca lichidă, cu laptele, zahărul și vanilia, apoi le punem la fiert. Când a ajuns la punctul de fierbere, adăugăm agar-agar sau gelatina, și afinele. Se amestecă până se omogenizează, după care se toarnă peste blatul răcit. Se pune la frigider până se întărește crema.

Pentru jeleu, amestecăm a doua porție de afine cu zahărul și fierbem până se concentrează puțin. Adăugăm agar-agar și turnăm peste crema răcită, după care punem din nou la frigider, până se întărește și jeleul.

După parcurgerea tururor etapelor, desertul nostru este gata să-l gustăm și să savurăm armonia gustului de afine cu frișcă și brânză!

Lasă un răspuns

×