City Garden Junior – Activități de grădinărit pentru copii mici în orașele mari

  • Post category:Proiecte
You are currently viewing City Garden Junior – Activități de grădinărit pentru copii mici în orașele mari

„Cine planifică pentru un an, plantează orez, cine planifică pentru douăzeci de ani, plantează pomi, iar cine planifică pentru generația următoare, învață un om să se gospodărească.” – proverb chinezesc

În ultimele două luni am pregătit un proiect important pentru misiunea firmei noastre. Acum, când s-au clarificat și detaliile proiectului, vă anunțăm cu bucurie că în luna iunie 2021 va demara proiectul nostru City Garden Junior Activități de grădinărit pentru copii mici în orașele mari. În cadrul acestui proiect echipa Yurta Prod va ține activități on-line de grădinărit pentru copii claselor II-IV din orașele mari ale Transilvaniei.

Care este conceptul de bază al proiectului?

Este un fapt binecunoscut că prezența plantelor contribuie la ameliorarea condițiilor de viață și stării de bine a oamenilor, lucru care s-a evidențiat și mai pronunțat în timpul pandemiei. Plantele ajung să aibă o importanță sporită în mediul urban, unde odată cu lipsa formelor tradiționale de agricultură, grădinile de cultură și recreere sunt extrem de rare, iar grădinăritul ca activitate practic a dispărut. Acest proces nu poate fi oprit și nici nu trebuie, dar putem să ne adaptăm, iar din adaptare se nasc lucrurile bune. Familia noastră de produse ”City Garden” oferă pentru orășeni soluții pentru înființarea unor mici grădini urbane, a unor sisteme de sine stătătoare de cultivare a plantelor. Indiferent că dispunem de un balcon de 5 mp, doar 4-5 pervazuri însorite sau o zonă verde în fața blocului, nu trebuie să renunțăm la privilegiul grădinăritului. Cum am putea să cultivăm legume sau condimente, să creăm o junglă urbană, sau chiar să creștem pomi fructiferi în asemenea spații modeste? La întrebarea asta am încercat să răspundem prin această familie de produse.

Cel mai tânăr membru al familiei noastre este setul de plantare City Garden Junior. Așa cum arată și numele, este un produs destinat generației mai tinere, respectiv copiilor de 8-12 ani. Ideea este ca micii viitori grădinari să-și însușească cunoștințele de bază ale meseriei într-un mod jucăuș.

Cum se desfășoară proiectul?

Dupa înregistrare și preselecție, participanților li se trimite prin poștă un pachet City Garden Junior și toate accesoriile necesare activității. În săptămâna care urmează după expediere se vor ține activitățile on-line de grădinărit, pe parcursul cărora participanții își vor crea propria grădinuță de acasă. Vor învăța să planteze, vor asimila cunoștințe de bază despre plante, vor face cunoștință cu noțiunea de grădinărit urban, respectiv în cadrul unei activități meșteșugărești își vor amenaja mica lor grădină urbană.

Cui se adresează proiectul?

Copiilor din clasele II-IV, în primul rând din orașele Arad, Brașov, Miercurea Ciuc, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Oradea, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Timișoara.

Cum se fac înscrierile?

Pentru proiect, se fac înscrieri pe pagina de înregistrare creată pe site-ul firmei. Prin registrare, participanții își vor asuma răspunderea pentru a participa în datele predefinite și la orele anunțate la activitățile on-line. FORMULARUL DE ÎNSCRIERE.

Condiții de participare:

  • Cei înscriși trebuie să dețină echipamentele necesare orelor de studiu on-line: calculator, cameră web, microfon, legătură la internet.
  • Prin înregistrare, ei își asumă participarea la activitățile on-line.

Perioada înscrierilor:

07-25.05.2021.

Datele activităților:

05-06.06.2021. (După confirmarea participării vă vom comunica prin mail ora exacta la care  începe activitatea)

Durata activității:

Aproximativ 60 minute

Observații:

  • Înscrierea în program și kitul de plantare City Garden Junior sunt gratuite.
  • Sunt disponibile un număr de 192 locuri pentru participare în cadrul proiectului.
  • Se vor trimite 192 de pachete către participanți, în ordinea înregistrării. Orașele menționate mai sus vor beneficia de prioritate. Preselecția celor înscriși în proiect se va face în ordinea înregistrării, în funcție de domiciliul lor. Totodată, dacă este cazul, organizatorii vor face o selecție proporționată a participanților după domiciliu, în așa fel încât fiecare oraș să fie reprezentat într-un mod echitabil.
  • În cazul în care se vor prezenta un număr suficient de mare de înscriși în proiect până la o dată premergătoare termenului limită al înscrierilor (27.05.2021.), Organizatorul își rezervă dreptul de a sista înscrierile înainte de termen.
  • După încheierea înscrierii, toți copiii care s-au prezentat vor fi anunțați prin e-mail despre rezultatul înregistrării.
  • Copiii vor fi împărțiți pe grupe de vârstă în grupuri a câte 25 de persoane.
  • În ziua indicată se vor ține mai multe activități. În urma înregistrării, fiecare participant va fi anunțat prin e-mail cu privire la data și ora exactă a activității lui, precum și la datele de contact necesare.
  • Înainte de finalizarea înregistrării, vă rugăm verificați corectitudinea datelor persoanei de contact. Firma nu răspunde de pachetele nelivrate.
  • Se interzice înregistrarea activității on-line, totodata transmiterea datelor orei de studiu la alte persoane.

Regulamentul proiectului.

Rugămintea noastră:

  • Pentru a avea o experiență mai intensă și rezultate cât mai bune, sfătuim participanții să planteze semințele În cadrul activităților on-line coordonate de specialiști.
  • Rugăm participanții ca pe parcursul activității să facă o fotografie sau două despre rezultatul muncii și să ni le trimită.
  • Dacă aveți întrebări, adresați-vă cu încredere coordonatorului programului, doamnei Eszter Imecs-Magdó: [email protected]

Lasă un răspuns