Grădinăritul prin ochii copiilor

  • Post category:Proiecte
You are currently viewing Grădinăritul prin ochii copiilor

Concursul “Copii, haideți în grădină!”

În perioada 10-31.05.2020 s-au făcut înscrierile la concursul anunțat cu ocazia zilei internaționale a copiilor, organizat de compania noastră. Concursul a fost gândit pentru copii cu vârste între 5 și 12 de ani care-și fac de lucru în grădină. Premiile concursului erau 30 de seturi de plantare pentru micii grădinari, concepute de Yurta pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani.

Concursul a fost anunțat pe pagina oficială de Facebook a companiei, și a constat în trimiterea de către părinți a unor fotografii ale copiilor care trebăluiesc prin grădină. În perioada înscrierii în concurs am primit 162 de poze de la participanți.

Curiozitatea concursului a constat în premiile trase la sorți, un joc de grădinărit în premieră, conceput în România și gândit anume pentru copiii noștri. Jocul, numit “Aventura micului grădinar” este un set complet de plantare care conține o tăviță cu capac transparent și cu sistem de aerisire, 15 ghivece din carton biodegradabil, 15 indicatoare plastice, 3 tăblițe indicatoare, o lopățică cu furcă, un plantator gradat pentru măsurarea creșterii plantelor, un pachet de substrat din nucă de cocos din care rezultă 1 litru de pământ, 3 pliculețe de sămânță  (Floarea soarelui pitică, Condurul doamnei, Măzăriche parfumată), un caiet interactiv cu instrucțiuni de plantare, un creion și abțibilduri cu imaginea plantelor.

Mascota setului de plantare este cârtița Arthur care îi călăuzește pe copii în miraculoasa lume a plantelor și le propune o atitudine responsabilă față de natură, mai ales față de plante. Cu ajutorul lui Arthur, copiii pot să descopere bucuria profundă a conlucrării cu natura, în timp ce învață lucruri noi. Cârtița cea harnică urmărește împreună cu copiii cum se dezvoltă o plantă de la sămânța minusculă până la planta matură și cum  trebuie îngrijită ca să ne putem bucura de frumusețea ei.

Pentru a însufla sentimentul de responsabilitate față de mediu, am conceput jocul folosind ghivece biodegradabile. Deoarece vorbim despre un joc care trebuie să stârnească interesul copiilor, am utilizat și elemente creative cu caracter inedit, cum ar fi substratul de cocos, care hidratat cu apă se umflă și devine un pământ de flori complet.

Organizarea și desfășurarea concursului ne-a adus și nouă multe momente de bucurie și emoție, văzând copiii care își fac de treabă în grădină, care plivesc, plantează, stropesc, dau cu var un pom sau chiar ară cu un mini-tractor, și se bucură din tot sufletul. Chiar și copiii care locuiesc la bloc își găseau un petec de spațiu plantat public, sau o jardinieră de pe balcon, unde puteau îngriji o plantă. Noi credem că toți cei care descoperă bucuria grădinăritului de mici sunt cu adevărat câștigători.

Concursul ne-a prezentat grădinăritul prin ochii copiilor, am redescoperit aventura omului între plante, pasiunea și iubirea prezente într-o grădină.

Dorim să mulțumim și pe această cale tuturor copiilor și părinților pentru participare. Am întâlnit oameni care cultivă și dau mai departe copiilor lor iubirea față de plante, înțelegând că orice plantă firavă trebuie plantată și îngrijită cu dragoste.

Lasă un răspuns