Plantarea trandafirilor cultivați în ghiveci

You are currently viewing <strong>Plantarea trandafirilor cultivați în ghiveci</strong>

Trandafirul este considerat regele grădinii care ne farmecă simțurile prin cromatica și parfumul lui aparte. El întruchipează rafinamentul și eleganța, devenind astfel un decor nelipsit al fiecărei grădini.

Iată care este primul secret ca să ai o grădină plină de trandafiri viguroși și bine dezvoltați!

Avantajul plantelor cultivate în ghiveci este:

  • se pot planta oricând
  • șansa de prindere este maximă
  • plantele sunt mai dezvoltate
  • intră în înflorire mult mai curând

Plantarea trandafirului pas cu pas

  1. Hidratarea

Se imersează planta în apă, cu ghiveci cu tot, timp de 2-3 minute, după care se îndepărtează ghiveciul cu grijă, fără să rănim rădăcinile.

2. Săparea

Pentru dezvoltarea optimă a rădăcinilor trebuie acordată o atenție mare dimensiunii gropilor. Dimensiunea minimă recomandată pentru groapă: 30x30x40 cm (lungime x lățime x adâncime).

3. Plantarea

Se așeză balotul de pământ în mijlocul gropii așa fel încât punctul de altoire a trandafirului să vină cu 3 cm sub nivelul solui Groapa se umple cu pământ fertil (îmbogățit cu mraniță) tasând ușor ca pământul să se așeze bine în jurul balotului. Acest proces se repetă până ce gropa se umple în proporţie de 90%.

4. Fertilizarea

Înainte de udare pământul se fertilizează cu îngrășământ complex NPK.

5. Udarea

În groapa de plantare parțial umplută se toarnă aproximativ 5-7 litri de apă, care va ajuta la o aderență mai bună între sol și balotul plantei.

6. Tasarea pământului

După ce apa s-a infiltrat, se completeză groapa cu pământ fertil până la nivelul original al terenului și se tasează ușor pământul, fixând vița în poziție dreaptă.

Mulcire (opțională): Mulcirea presupune acoperirea solului cu materiale de origine vegetală, uscată (iarbă, paie, rumeguș, frunze, scoarță) pentru menținerea umidității în sol și împiedicarea creșterii buruienilor.

Atât pentru început;  dacă vrei să afli mai multe trucuri referitoare la cultivarea și întreținerea trandafirilor, urmărește blogul nostru

Vă dorim Succes în grădinărit!

Lasă un răspuns